4-6 tomater
1-1 ½ liter hønsebouillon
2 spsk god olivenolie
1-2 løg i meget tynde skiver
1 ½ tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
4 fed hvidløg, knust
2 friske chilipeber (kan undlades)
8 æg
revet parmasanost eller romano
4 store tortillas eller flûtes.
Varm grillen i ovnen op.
Læg tomaterne i et fad og placer den 10-15 cm. under grillen.
Grill tomaterne til de er sorte, vend dem af og til.
Tag tomaterne ud af ovnen, lad dem køle lidt af, og skær stilkeenden af.
Kom alle tomater i en blender sammen med 2 ½ dl bouillon, og purér til det er jævnt og stil det til side.
Varm olien op i en gryde el. sauterpande.
Ved næsten rygepunktet kommes løg, salt og peber i.
Sauter til løgene er gyldne.
Tilsæt hvidløg og hele chilier og sauter i ca. 1 min. Tilsæt resten af tomatmassen og resten af bouillonen.
Bring det i kog, og lad det simre i 10 minutter uden låg.
Druknede æg:
Slå et æg ud i en kop... forsigtigt, så blommen ikke går i stykker.
Lad det glide langsomt ned i den kogende suppe.
Fortsæt med resten af æggene.
Kunsten er at koge æggene så blommen er blød og hviden stiv.
ca. 4-6 minutter alt efter hvor store æggene er.
Øs jævnligt suppe over æggene med en suppeske.
Løft forsigtigt æggene op med en hulske, og læg 2 i hver tallerken.
Øs suppe hen over og drys med osten.
Server straks med tortillas eller flûtes.
Tips: Er du ikke til stærk mad kan chilierne sagtens undlades. Så skal du bare salte den lidt mere. Er også god med mange løg i, så du får en tomat/løgsuppe.
Har du ikke tid til hjemmelavet flûtes, så er et toastbrød med revet ost grillet i ovnen en god erstatning.