550 g røde eller gule linser,
1 kg tomater i kvarter eller tre dåser flåede, økologiske tomater
1 løg i små tern
1 dl olie, ikke olivenolie
4 spsk madraskarry
1 spsk spidskommen
1 spsk finthakket ingefær
6 knuste kardemommekapsler
6 fed hvidløg
citronsaft
salt
Tilbehør:
et bundt frisk koriander
1,5 dl drænet yoghurt
1 spsk ristet, grovknust spidskommen
Steg løget klart i olien, tilsæt karry, den ene spsk spidskommen, og de andre krydderier, lad det stege lidt.
Tilsæt tomaterne og lad dem stege lidt; når de begynder at koge ud, kommes linserne i.
Kom vand på, til det dækker godt og vel, cirka 2,5 l.
Lad det simre ved svag varme, til linserne er møre.
Tiden afhænger af linsernes type, og hvor gamle de er - det tager fra en halv til en hel time. Suppen piskes godt ud med et piskeris eller spises, som den er.
Smag til med citron, krydderier og eventuelt lidt mere vand, hvis den er meget tyk.
Server suppen med en skål drænet yoghurt til, som man selv kan komme oveni, korianderblade, ristet spidskommen og flade, arabiske brød.