4 personer
700 g filet af rødfisk, rødtunge eller lign. (Ca. 1,5 kg hel fisk)
Chili-vaniljesauce:
500 g rå tomater
1 dl sherry-vinaigre
1 dl hvidvin
1 spsk rørsukker
1 vaniljestang
1 tsk baskisk chili-pulver
125 g smør
Kom sherry-vinaigre, hvidvin, rørsukker, vanilje samt tomater skåret i kvarte stykker i en gryde, og kog det langsomt ind, til væsken næsten er forsvundet. Saucen presses igennem en sigte og monteres med smør. Smag til med chilipulver og salt.
Garniture:
4 røde tomater
½ frisk ananas
2 løg
Bredbladet persille
Frisk ingefær
Skær toppen af tomaterne og tag indmaden ud. Hak løgene fint og giv dem et kort opkog i vand. Skær ananas i fine tern og bland dem i løgene. Smag til med salt, lidt revet ingefær og finthakket persille. Fyld farsen i tomaterne, og bag dem i ovnen i 4-5 minutter.
Hvis du bruger rødfisk skal den renses og skællene skrabes af. Rødfisken tørres i et klæde og pandesteges i olivenolie på skindsiden. Bruger du rødtunge befries den for skind og ben, hvorefter den steges på panden.
Anrettes med de bagte tomater og chili vanilje sauce. Serveres med kogte Basmati ris eller et godt brød.