Logo

Rødbedesalat med røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbederne egner sig fint til at bage, hvorved smagen bliver sødere og tættere, end hvis man koger rødbederne. Server dem med en kold yoghurt evt. rørt med lidt frisk revet peberrod
eller hvidløg. Bag en stor portion, de holder sig fint 3-4 dage i køleskabet. Mariner nogle af dem mens de er lune og server dem som forret med masser af purløg og røget laks.

3 store rødbeder (600 g)
¾ dl lys eddike fx hvid balsamicoeddike
1 fed finthakket hvidløg
1 finthakket grøn chili
1-2 tsk sukker afhængig af, hvor sur eddiken er
1 spsk olivenolie
1 stort bundt klippet purløg
200 g røget laks i minitern, gerne fra halestykke
8 spsk syrnet fløde 9 eller gedeyoghurt

Kom rødbederne i et ovnfast fad med låg. Hæld 1 dl vand ved og læg låg på. Bag rødbederne ved 200ºC ca. 45 min. eller til de virker knap møre, når man stikker en tynd spids kniv i
dem. Lad dem køle let af. Gnid skindet af dem og skær rødbederne i 1 x 1 cm tern. Kom dem i en skål og hæld eddike over dem mens de stadig er lune.
Smag dem til med hvidløg, chili, sukker, olivenolie og salt og peber, når de er kølet helt af. Fordel rødbederne på 4 tallerkner kort før servering, drys med purløg og laksetern og anret 2 spsk syrnet fløde eller gedeyoghurt på hver portion. Server med ristet brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her