Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt
oksekød. Her har vi brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min.
#
2 rødbeder (gerne forskellige slags)
1 økologisk appelsin
2 spsk valnøddeolie (eller rapsolie)
1 tsk ahornsirup
salt og peber
30 g fetaost
¾-1 dl fløde eller mælk
rødbedespirer (eller frisk mynte)
*
Skræl rødbederne: og skær dem i papirtynde skiver på en
mandolin (rivejern med fin indstilling) eller med en skarp kniv.
Anret dem på 2 tallerkener.
Rør 2-3 spsk appelsinsaft sammen med fintrevet appelsinskal,
olie, ahorn sirup, salt og peber.
Dryp dressingen over rødbederne.
Blend fetaost cremet med fløde og dryp den over anretningerne.
Pynt med rødbedespirer, og server som forret eller tilbehør.
TIPS: Hvis du foretrækker rødbederne tilberedte, kan du koge
eller bage dem først og derefter skære dem i skiver på 3-4 mm's tykkelse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin