Logo

Rødbedecarpaccio med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbedecarpaccio med appelsin

 

Carpaccio er egentlig navnet på en ret af tynde skiver råt oksekød. Her har vi brugt sæsonens smukke rødbeder på næsten samme måde.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min.

 

#

2 rødbeder (gerne forskellige slags)

1 økologisk appelsin

2 spsk valnøddeolie (eller rapsolie)

1 tsk ahornsirup

salt og peber

30 g fetaost

¾-1 dl fløde eller mælk

rødbedespirer (eller frisk mynte)

*

 

Skræl rødbederne: og skær dem i papirtynde skiver på en mandolin (rivejern med fin indstilling) eller med en skarp kniv.

Anret dem på 2 tallerkener.

Rør 2-3 spsk appelsinsaft sammen med fintrevet appelsinskal, olie, ahorn sirup, salt og peber.

Dryp dressingen over rødbederne.

Blend fetaost cremet med fløde og dryp den over anretningerne.

Pynt med rødbedespirer, og server som forret eller tilbehør.

 

TIPS: Hvis du foretrækker rødbederne tilberedte, kan du koge eller bage dem først og derefter skære dem i skiver på 3-4 mm's tykkelse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.361 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her