Salade tiède de lapin au vinaigre de framboise - 6 personer
1 ung kanin (ca 1,2 kg)
½ kg feldsalat
1 hoved egebladsalat
150 g sherrytomater
1 lille bundt purløg
Sauce:
1 dl hindbær eddike
3 dl demiglace
1 knivspids det tredie krydderi
Timian
1 gulerod
1 løg
1 fed hvidløg
Dressing
3 spsk hindbær eddike
1 spsk sennep
4 spsk vindruekerneolie
4 spsk olivenolie
Kaninen udbenes. Brunes af og steges i ovn 10-12 min. i 180°. Krydres med salt og peber.
Stilles til hvile.
Sherrytomaterne halveres og ristes i 3-4 min. i grill med salt og peber. Holdes varm. Salaten, der har ligget i koldt vand 1 times tid tørres af.
Saucen:
Benene hakkes i grove stykker, ristes på panden med grønsagerne. Eddiken og krydderierne tilsættes, reduceres til halvdelen og demi-glacen tilsættes. Saucen gives et opkog, sigtes og tilsmages med salt og peber samt evt. lidt hindbæreddike.
Anretning:
Salaten er vendt i dressing og anrettes på tallerkenen, kaninkødet skæres i strimler og lægges
på salaten. Saucen lægges rundt om. Salaten pyntes med sherrytomater og drysses med fintsnittet purløg.
TIPS: Kan pyntes med friske hindbær.