Salade tiede d'hultres - 4 personer
24 østers
2 porrer
1 gulerod
1 fennikel
2 løg
Sauce:
1 dl hvidvins eddike
2 skalotte løg
200 gr usaltet smør
Citronsaft
østerssaft
2 spsk lakserogn
1 lille bundt kørvel
Salt og peber
Dressing:
½ dl sherry eddike
1 ½ dl olivenolie
Saften af ½ citron
Salt og peber
Østers åbnes og tages forsigtigt ud af skallen, og lægges i en kasserolle med deres egen saft, og lunes heri. Porre og gulerod skæres i tynde bjælker. Fennikel halveres og skæres i skiver. Grøntsagerne blancheres og hældes i en sigte.
Sauce
Til saucen nedkoges eddiken sammen med de hakkede skalotteløg til ca. 80%. Herefter
piskes smørret i lidt ad gangen. Smørret må ikke koge! Saucen smages til med citronsaft, østerssaft og salt og peber.
Dressingen piskes sammen.
Anretning:
Tallerkenerne varmes og de lune grønsager, der er vendt i dressingen anrettes herpå. De lune østers anrettes på grønsagerne og saucen hældes henover. Pyntes med lakserogn, purløg og kørvel.