500 g jordbær
50 g sukker
20 rosenblade
Evt. et par dråber rosenvand
Lidt citronsaft
cremen:
2 ½ dl mælk
2 ½ dl fløde
4-5 past. æggeblommer
75 g sukker
½ stang vanilje
1 stang kanel
Sukker til glasering
Kog mælk, fløde, korn af ½ vaniljestang, sukker samt kanelstangen op.
Pisk herefter - lidt efter lidt - den kogende blanding ned i æggeblommerne.
Sigtes og sættes til afkøling, kommes i dybe tallerkener og bages i ovnen ved ca. 100ºC til cremen har sat sig - det tager ca. 30 min. i varmluftovnen. Afkøles.
Ved servering drysses cremen med et jævnt lag sukker og "brændes" på overfladen, stilles under grillen, til sukkeret er karameliseret.
På midten af hver creme brulée kommes en lille salat af jordbær skåret i kvarte og smagt til med sukker, citronsaft, rosenblade og evt. rosenvand. Salaten skal trække ca, 30 min., før den anrettes på cremen.