Logo

Créme brulee med jordbærsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Creme Brulee
2 ½ dl mælk
2 ½ dl piskefløde
5 æggeblommer
125 g sukker
kornene fra en stang vanilje + en spsk sukker til karamellisering
 
Jordbærsalat:
En bakke jordbær
1 ½ dl appelsinjuice
et drys af hakket frisk pebermynte
evt. sukker og spiritus
 
Creme Brulee: Ingredienserne blandes sammen og hældes i små smurte
forme (portionsforme).
Formene kommes i vandbad ved ca. 130 ºC indtil blandingen er stivnet.
Dette skulle gerne tage en halvtimes tid.
Derefter stilles de på køl.
Når de er blevet kolde drysses de med sukker ( flormelis er godt) og
brændes med en bunselbrænder.
Hvis man ikke er i besiddelse af en bunselbrænder kan de også kommes
under en varm grill - men husk at cremen stadig skal være kold når den
serveres.

 
Jordbærsalat: En bakke jordbær skylles og nippes.
De skæres i kvarte og overhældes med 1,5 dl appelsinjuice ( gerne
friskpresset) og gerne en spsk spiritus efter eget valg.
Hvis man er mere til det søde end det friske, kan man tilsætte sukker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.352 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her