300 g rent, fersk (ikke røget) ørredkød (eller laks)
3 dl cremefraiche 38%
0,5 dl æggehvide
1 spsk hakket dild
salt
friskkværnet peber
300 g røget ørred
evt. 3 fileter af røgede portionsørreder til at beklæde formen med
Skær de 300 g ørredkød i tern og kværn dem til en glat fars med æggehviden.
Stil farsen i fryseren i 10 min. og rør forsigtigt creme fraichen i den iskolde fars.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt fintskåret dild og de 300 g røget ørred skåret i små 'tern'.
Hvis det skal se særlig godt ud, kan man beklæde formen med istandgjorte fileter af portionrørreder, så de danner omslag omkring terrinen.
Det gør man sådan: Skær et stykke mikroovnsfilm til, så det dækker sider og bund af formen. Læg ørredfileterne herpå med oversiden nedad og skiftevis med hale- og hovedende mod hinanden, så de omtrent dækker filmen.
Læg et nyt stykke film ovenpå og bank fileterne let flade.
Løft det øverste lag film af ørrederne og lemp filmen med ørrederne over i formen, så de passer.
Fyld derefter farsen i og glat den.
Dæk med et lag film.
Læg et stykke sammenfoldet køkkenrulle i bunden af en lille bradepande og sæt fisketerrinen ovenpå. Sæt den i en 160 ºC varm ovn og fyld bradepanden halvt op med kogende vand.
Damp terrinen i 40-45 min., til den føles lige elastisk over det hele, når man trykker på den (midten må ikke føles blød).
Tag terrinen ud og lad den køle af i en balje med koldt vand, der går halvt op ad siden.
Sæt terrinen i køleskab og lad den sætte sig - gerne til næste dag.
Tips: Frosset fisk kan ikke bruges til terrine - den bliver grynet.