2 store kartofler (300 g faste)
1 løg
6-8 spsk olivenolie
8 æg,
8 spsk mælk,
8 spsk fløde
salt, friskkværnet peber
1 bundt persille
Skyl kartoflerne og skræl dem.
Skær dem i tern på størrelse med spilleterninger (først tykke skiver, så tykke stænger, så terninger).
Pil løget og hak det fint.
Varm olien i en pande (med et låg, der passer til).
Steg kartoffelterningerne ved middel varme i 10 minutter og vend dem af og til.
Tilsæt løget og lad det stege med i 5 minutter.
Pisk æg, mælk og fløde sammen, krydr godt med salt og peber.
Skyl persillen og ryst vandet af den, hak den og tilsæt den.
Hæld æggeblandingen over kartoflerne.
Lad æggemassen stivne ved svag varme, indtil undersiden er stabil.
Lad tortillaen glide over på en tallerken eller det vendte låg, hvorefter den trylles tilbage på panden med den stegte side opad.
Læg låg på og lad tortillaen stege færdig i godt og vel 5 minutter.
Skal serveres varm, men man kan også lade den køle af, skære den i små snitter og servere den som tapas til et lille glas tør sherry.
Smager godt sammen med marinerede oliven
kj pr. portion: 1800