2 hummer på 500 g
8 store kammuslinger
1 storartiskok
½ dl hvidvin
2 dl vand sabayon
4 spsk cremefraiche 38 %
6 æggeblommer
1 bdt purløg
2 spsk citronsaft
4 toast
Hummerne tilberedes efter kogemetoden.
Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.
Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern. Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. blade ne pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størelse stykker, som hummerne.
cremefraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes. Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldene. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.