Logo

Gratineret hummer og kammuslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 hummer på 500 g
8 store kammuslinger
1 storartiskok
½ dl hvidvin
2 dl vand sabayon
4 spsk cremefraiche 38 %
6 æggeblommer
1 bdt purløg
2 spsk citronsaft
4 toast

Hummerne tilberedes efter kogemetoden.
Kødet pilles ud af klørene og halerne og skæres ud i grove tern.
Kammuslingerne dampes i vand og hvidvin med lidt salt og skæres ud i grove tern. Stokken brækkes af artiskokken og den koges i 12 min. i vand tilsat citron og salt. blade ne pilles af og nogle af dem gemmes til at pynte med. Bunden renses for fiber og skæres ud i samme størelse stykker, som hummerne.
cremefraiche, æggeblommer, citronsaft og lidt salt, sættes på varmen i en gryde og der piskes kraftigt til sabayonen er varm, tyk og luftig. Den afkøles og de hakkede purløg tilsættes. Hummer, kammuslinger og artiskok blandes og fyldes i de tomme hummerskaller. Så overhældes de med sabayonen og gratineres under grillen i ovnen, til de er gyldene. Pas på - der er kun få sekunder fra de begynder at tage farve, til de er færdige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her