4 store artiskokker
50 g kogt skinke
1 skiver Mortadella
50 g kødrester, kalv eller kylling
1 glas tør hvidvin
1 spsk hakket persille
1 spsk reven Parmesan
4 tynde skiver bacon
reven muskatnød
olivenolie
salt
friskkværnet peber
1 citron - til kogningen
Trim artiskokkerne og fjern 'høet' indeni med en ske.
Kog dem i rigeligt saltvand med citronkvarter og en smule Maizena eller kartoffelmel i en halv snes minutter.
Dræn dem og slå koldt vand over.
Lad dem dryppe af med bunden i vejret.
Hak skinken, mortadellaen og kødet og rør det sammen med persillen, parmesanen, krydderierne og halvdelen af vinen.
Fyld farsen i artiskokkerne og sæt dem i et olieret, ovnfast fad.
Læg en skive bacon ovenpå hver artiskok.
Bag en halv times tid ved stærk varme i ovnen.
Spæd fra tid til anden op med resten af vinen, fortyndet i lidt vand.
Servér varme.