Logo

Fyldte artiskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 store artiskokker
50 g kogt skinke
1 skiver Mortadella
50 g kødrester, kalv eller kylling
1 glas tør hvidvin
1 spsk hakket persille
1 spsk reven Parmesan
4 tynde skiver bacon
reven muskatnød
olivenolie
salt
friskkværnet peber
1 citron - til kogningen

Trim artiskokkerne og fjern 'høet' indeni med en ske.
Kog dem i rigeligt saltvand med citronkvarter og en smule Maizena eller kartoffelmel i en halv snes minutter.
Dræn dem og slå koldt vand over.
Lad dem dryppe af med bunden i vejret.
Hak skinken, mortadellaen og kødet og rør det sammen med persillen, parmesanen, krydderierne og halvdelen af vinen.
Fyld farsen i artiskokkerne og sæt dem i et olieret, ovnfast fad.
Læg en skive bacon ovenpå hver artiskok.
Bag en halv times tid ved stærk varme i ovnen.
Spæd fra tid til anden op med resten af vinen, fortyndet i lidt vand.
Servér varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.022 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her