Cajun forret
2 auberginer
2 spsk salt
½ kg hakket oksekød (10-12%)
10 g margarine
1 løg
1 fed presset hvidløg
2 dl revet selleri
1 grøn peber
3 tomater
1 ½ tsk frisk eller tørret timian
1 spsk worchestershiresauce
1 æg
2 spsk tomatpuré
1 tsk salt
peber
1 dl rasp
15 g smør
flûtes
grøn salat
Auberginerne flækkes på langs og drysses med salt. Trækker ca. ½ time. Skylles og koges 5-7 min. i letsaltet vand. Skallerne udhules, så der er 1 cm kød tilbage. Skallerne stilles i et smurt ovnfast fad. Indmaden hakkes med en kniv. Oksekødet svitses i margarine. Indmaden svitses med. Løget hakkes og svitses med. Hvidløg, selleri og peberfrugt i terninger svitses med. Tomaterne skoldes, flås, hakkes og tilsættes. Timian og Worcestershiresauce tilsættes. Tages af varmen. Æg, tomatpuré, salt og peber tilsættes. Fyldet fordeles i skallerne. Drysses med rasp. Små smørklatter fordeles over. Stilles i ovnen ved 200° i ca. 40 min. på midterste ribbe. Serveres med flûtes og grøn salat.