1 dåse ferskner, ca. 425 g
3 tsk limesaft, friskpresset
150 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 tsk limeskal, fintrevet
¼ l. piskefløde
½ l. kærnemælk
Honningmandler
25 g smør
100 g mandler, smuttede og flækkede
1 ½ dl akaciehonning
½ dl vand
Pynt:
limeskal, fintrevet
Fersken-limeis:
Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, flormelis og vaniljesukker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Honningmandler:
Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.
Ved serveringen:
Anret fersken-limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.
Tips: Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.