750 g hakket svinesmåkød
ca. 400 g andelever eller kyllingelever
50 g smør
1 løg finthakket
½ dl portvin
saft og skal af 1 appelsin
1 tsk tørret timian
1 æg
ca. 21/2 dl piskefløde
1 dl pistacienøddekerner
½ tsk salt
peber
150 g mager bacon i tynde skiver
Dup leverstykkerne tørre.
Brun dem i halvdelen af smørret og tag dem af.
Kom resten af smørret på panden og svits løget heri et par minutter.
Kom portvin, appelsinsaft og -skal på, og kog panden af.
Lad blandingen blive kold.
Skær ⅓ af leverstykkerne i små terninger.
Rør kødet med æg, krydderier, pandeafkog og fløde til en fast fars.
Vend leverterninger og nødder i.
Beklæd en 1,5 liters form med baconskiver, og kom halvdelen af farsen i. Læg de hele leverstykker på, og dæk med resten af farsen.
Glat overfladen med en våd dejskraber.
Dæk med alufolie.
Bag pateen på nederste ovnrille 1 ½-1 ¾ time ved 170ºC.
Stik i den, saften skal være klar.
Lad pateen køle af under et let pres.
Pateen vendes ud af formen, sky/fedt skrabes af, og pateen skæres i skiver og pyntes med appelsin.