I påsken er der
tradition for at servere retter med æg. Vi har bagt en lækker æggecreme i
æggeskaller og toppet op med frisk stenbiderrogn - så lækker at det kan serveres
hele året.
4 personer. Arbejdstid:
20 min. Bagetid: ca. 40 min.
#
4 æg
groft salt til fadet
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
1 skive hvedebrød
100 g frisk
stenbiderrogn (eller dansk kaviar på glas)
lidt purløg
*
Skær forsigtigt et
låg af æggene med en skarp kniv hen over en skål, og opsaml æggene.
Sæt de tomme
æggeskaller i salt i et ovnfast fad.
Pisk æggene sammen
med fløde, og krydr med salt og peber.
Fyld det meste af
æggemassen i de tomme æggeskaller.
Hæld resten af
fyldet i et lille, smurt ovnfast skål (fx en kokotte).
Sæt det sammen med
fadet med æggene i ovnen ved 150 °C i ca. 40 min., til æggemassen er næsten
stivnet. Den må godt være cremet.
Skær brødet i
stænger, læg dem på en bageplade. og lad dem tørre i ovnen ved 150 °C i ca. 10
min., til de er sprøde og gyldne.
Læg stenbiderrogn på
toppen af æggene lige før servering, og pynt med purløg og brødstænger.