Det kan være praktisk at have et forråd af frossen fisk i
fryseren, især hvis du ikke har nem ad- gang til frisk fisk. Men du må ikke
glemme, at frossen fisk skal have tid til at tø op; desuden taber den i
smagsværdi, efter at den har været frosset ned.
Hvis du gerne vil sætte fisk på bordet i en fart, så skal du
vælge fiskefilet'er - helst friske - men ellers løsfrosne, dvs. at hver filet
er pakket ind for sig, hvilket forkorter optøningstiden.
Hvis du bruger fisk, der er frosset i hele blokke, er det
nemmest at skære blokkene i skiver, inden du tilbereder fisken, så slipper du for
den lange optøningstid, som er nødvendig for at kunne skille fisken fra
hinanden.
Foruden rå fisk kan du købe tilberedte fiskeretter, som blot
skal varmes eller steges. I hvert enkelt tilfælde må du rette sig nøje efter
anvisningen.
Husk at optøet, frossen fisk ALDRIG må fryses ned igen.
Grønsager til fisk: Broccoli, rosenkål, ærter foruden
kartofler (eller ris).
Sauce til fisk: Citronsauce, hollandaise, persille-, dild-
eller æggesauce. Til stegt fisk desuden smeltet smør, evt. tilsat citronsaft og
kryddergrønt.
Krydderier til fisk: Citron eller lime, persille, dild,
citronmelisse, samt vin til lage og sauce.