Fra: Madam Mangors Kogebog for Soldaten i Felten.
Dersom man har tilbageholdt noget af sit udleverede Flæsk, og kan erholde nogle Æg, kan deraf laves en Æggekage.
Røget eller saltet Flæsk skæres i skiver og steges paa Panden, omtrent 6 Skiver. 6 hele Æg pidskes godt med en Skeefuld Meel og lidt Salt i et Fad, derpå kommes 6 Spiseskeer Mælk deri, haves dette ikke, da ligesaa meget Vand, naar dette atter er godt pidsket, heldes det over Flæsket, og det steges nu ved en langsom Ild til Æggene ere stivnede. Ynder man det, da kan den vendes og steges paa den anden Side.
I stedet for Flæsk kan der i denne Kage anvendes Hvedebrød, som da skæres i Skiver og steges paa Panden paa begge Sider i Smør eller Fedt.
Omregningstabel for gammeldags mål og vægt |
En kvint |
4-5 gram |
Et lod |
15 ½ gram |
Et pund |
½ kg |
En pægl |
2 ½ dl |
En potte |
0,966 liter |
En skæppe |
17,39 liter |