(4 personer)
8 sildefileter
1,5 dl pilsner eller lys øl
4 spsk mosteddike
lidt hel allehånde
5-10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
lidt frisk timian
½ tsk rå rørsukker
2-3 løg
en klat smør til stegning
salt og peber
25-50 g smør til saucen
en håndfuld bredbladet persille, grofthakket
olivenolie
Lav en lage af øl og eddike, der koges op sammen med krydderier og sukker. Lagen skal køle af. Løgene skæres i skiver, der steges i en smule smør, til de er gyldne. Sildefileterne lægges i en smurt bradepande, og lagen hældes over. Laurbær og timian lægges ved. Det hele varmes op, til det simrer ganske let. Tag bradepanden af blusset og læg låg på, så fisken dampes. Drys lidt salt og peber over løgene og varm dem op igen. Når sildefileterne er møre, tages de op af bradepanden. Si lagen ned i en ren gryde og kog den ind til det halve. Hæld 1 spsk lage over løgene og lad det koge ind.
Løgene lægges på et fad i en aflang bunke, og sildefileterne anrettes på skrå hen over løgene. Tag lagen af blusset og tilsæt smørret, der piskes eller blendes i – gerne med en stavblender. Tilsæt persillen og hæld saucen rundt langs kanten af fadet med sildefileter og løg. Dryp lidt olivenolie over sildefileterne. Retten serveres varm.