Leverpostej smager selvfølgelig bedst, når den er hjemmelavet. Traditionen tro laves denne leverpostej med lever, her fra kalv og spæk. Server for eksempel lun på en skive franskbrød.
(fra år 1939)
# Ingredienser:
500 g kalvelever
500 g fersk spæk
6 små ansjoser
50 g hvedemel
3 hele æg
2 dl piskefløde
1 dl stærk sky
saften af 1 lille dåse trøfler
salt og peber
*
Tag et par tynde skiver fersk spæk fra til at beklæde bageformen med.
Kalvelever og resterende spæk køres 4 – 5 gange gennem hakkemaskinen sammen med ansjoserne og så passeres det hele gennem puresigten.
Nu piskes massen med hvedemel, æg, piskefløde sky og saften af trøfler.
Trøflerne skæres i småstykker og kommes i til sidst.
Massen smages til med salt og peber og hældes i den spækklædte form og bages i vandbad i ovnen i ca. en time ved 200 °C.