Logo

Leverpostej, bedstemors lækre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Leverpostej, bedstemors lækre

 

Leverpostej smager selvfølgelig bedst, når den er hjemmelavet. Traditionen tro laves denne leverpostej med lever, her fra kalv og spæk. Server for eksempel lun på en skive franskbrød.  

(fra år 1939)

# Ingredienser: 
500 g kalvelever
500 g fersk spæk
6 små ansjoser
50 g hvedemel
3 hele æg
2 dl piskefløde
1 dl stærk sky
saften af 1 lille dåse trøfler
salt og peber
*

 
Tag et par tynde skiver fersk spæk fra til at beklæde bageformen med.
Kalvelever og resterende spæk køres 4 – 5 gange gennem hakkemaskinen sammen med ansjoserne og så passeres det hele gennem puresigten.
Nu piskes massen med hvedemel, æg, piskefløde sky og saften af trøfler.
Trøflerne skæres i småstykker og kommes i til sidst.
Massen smages til med salt og peber og hældes i den spækklædte form og bages i vandbad i ovnen i ca. en time ved 200 °C.

 



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her