Anderledes frikadeller, der flirter med smagsløgene men heldigvis ikke med fedtstoffet.
200 g hakket svinekød, ca. 10% fedt
4 spsk couscous
½-¾ tsk salt
¼ tsk peber
½ løg
1 æg
1 knsp tørret chili
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
frisk persille
15 g feta, ca. 5 tern
1 spsk olie
Tomat-agurkesalat:
½ agurk
3 tomater
½ løg
1 fed hvidløg
frisk dild
Tilbehør: Naanbrød
1. Kom couscous i ¾ dl kogende vand og lad det stå ca. 5 minutter.
2. Rør kødet med salt, peber, fintrevet løg, æg, chili, spidskommen og presset hvidløg.
Vend 2 spsk hakket persille, smuldret feta og couscous i farsen.
3. Form kødet til ca. 16 små frikadeller.
Varm olien på en pande ved god varme.
Brun frikadellerne, skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 minutter.
4. Varm naanbrødet i ovenen efter anvisningen på pakken.
5. Skræl agurken, skær den igennem på langs og fjern kernerne med en teske og skær den i skiver eller tern.
Skær tomater i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Bland det og smag til med salt, peber og finthakket dild.
Tips: Sæt evt. farsen i køleskabet 15 minutter–1 time, hvis der er tid til det.
Agurken kan også bruges med skræl.
--