(6 personer)
¾ kg oksecuvette
1 tsk salt
5 peberkorn
2 kviste timian
1 løg
2 laurbærblade
Marinade:
1-2 løg, hakkede
1 dl olivenolie
½ dl vineddike
½ dl vand
groftkværnet peber salt
1 bdt persille, hakket
Kom cuvetten i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker.
Bring det i kog, skum suppen og tilsæt salt, peberkorn, timian, et delt løg og laurbærblade.
Kog kødet ved svag varme under låg ca. 45 min.
Tag cuvetten op af gryden, læg den på et fad og kom alufolie over.
Læg kødet i let pres under et skærebræt og et par konservesdåser.
Sæt kødet i køleskab, til det er helt koldt og fast.
Skær kødet i tynde skiver og læg dem i et halvdybt fad.
Marinade:
Pisk ingredienserne sammen.
Hæld marinaden over kødskiverne og lad det trække koldt 1-2 timer.
Server med soltørrede tomater, skåret i strimler, fintstrimlet agurk, hakket æg, kapers og cremefraiche smagt til med lidt balsamico.