En god opskrift på lækre kødboller fra madABC - tidens kogebog
med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 35 min. Portioner: 4
# Ingredienser
300 g hakket oksekød
300 g hakket flæskekød
4 skiver afskorpet franskbrød
mælk
2 spsk hakket persille
1 lille, revet løg
1 fed knust hvidløg
salt, peber
1 æg
rasp
olie til stegning
TOMATSAUCE:
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1 lille ds koncentreret tomatpuré
1 spsk Maizena
2 dl vand
salt, peber
½-1 tsk tørret merian.
TILBEHØR:
Båndnudler, tomatsauce, reven parmesanost, grøn salat.
* Tilberedning
Udblød afskorpet franskbrød i mælk og knug det meste af
mælken af.
Bland brødet med hakket kød, persille, løg, hvidløg, salt,
peber og æg.
Form farsen til små kødboller. Tril kødbollerne i rasp.
Varm rigelig olie på panden.
Steg kødbollerne i olien.
Vend kødbollerne, så de bliver brunet på alle sider.
Steg dem ca. 7 min.
SERVERING:
Anret velafdryppede båndnudler i et dybt fad.
Fordel lidt af tomatsaucen over.
Tag kødbollerne af panden med en hulske og ryst olien godt
af.
Læg bollerne over båndnudlerne.
Fordel lidt tomatsauce over bollerne.
Server resten af tomatsaucen til retten sammen med
reven parmesanost og grøn salat.
TOMATSAUCE:
Alle ingredienserne hældes på en blender og findeles.
Derefter småkoger saucen 10 min og smages til.
Har du ikke blender, koges alle ingredienserne sammen,
undtagen Maizena.
Derefter pureres saucen gennem en sigte og jævnes med Maizena
udrørt i vand.
Tips:
Kødboller og tomatsauce kan dybfryses hver for sig.
Man beregner ca. 50 g båndnudler pro persona.
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød
✅
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------