Italien har andre slags Street Food end pizza. Prøv de nemme
pandebrød med skinke, ost og tomatpesto. De kan enten spises lune eller kolde i
madpakken.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 30 min. 4 personer
#
Pandebrød:
100 g grahamsmel eller groft speltmel
400 g hvedemel
3 spsk olie
3 dl vand
½ tsk salt
Fyld:
1 glas tomatpesto
250 g mozzarella
200 g parmaskinke
1 bakke spæde salatblade
1 bundt basilikum
*
Pandebrød: Ælt alle ingredienserne grundigt sammen til en
blød og glat dej.
Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile på køkkenbordet
i 15 min.
Skær dejen i 12 stykker og rul dem ud til meget tynde
cirkler (ca. 18 cm i diameter).
Varm en pande uden fedtstof og bag brødene på panden, så
snart du har rullet dem ud.
Tryk brødet ned med en palet, hvis der kommer luftbobler.
Brødet skal bage i 1-2 min. på hver side, til de har
gyldenbrune pletter på begge sider.
Pas på, de ikke brænder.
Læg de færdige brød på en tallerken og læg en anden
tallerken over til at holde på varmen og fugtigheden.
Læg det brød, der sidst er bagt, i bunden af stablen, så
holdes alle brødene lidt bløde.
Servering: Skær mozzarellaen i skiver og lad dem dryppe lidt
af.
Smør brødene med tomatpesto.
Læg salat, ost og skinke på den ene halvdel af brødene og
fold den anden halvdel over.
Varm evt. de fyldte brød i ovnen eller på en pande, hvis du
gerne vil have osten til at smelte lidt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin