Andelever fås som
frostvare og er meget delikat stegt i en salat eller på en æggekage. Optøet
andelever holder sig 1-2 dage i køleskabet.
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: ca. 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
150 g andelever
(eller kyllingelever)
2 æbler (evt.
pigeoner)
2 spsk pinjekerner
1 spsk andefedt
eller smør
2-3 kviste frisk
timian (eller et drys tørret)
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
2 skiver surdejsbrød
eller hvedebrød
små salater
(blanding af rucola, feldsalat m.m.)
flagesalt
*
Gå leveren efter for
hinder og sener og del den evt. i mindre stykker.
Vask æblerne og skær
dem i både.
Rist pinjekernerne
på en tør pande og lad dem afkøle.
Steg æblestykkerne i
andefedt eller smør på panden og krydr med timian, salt og peber.
Tag æblestykkerne af
panden.
Dup leverstykkerne
tørre med køkkenrulle og steg dem på panden ved god varme, så leveren lige
netop er gennemstegt, men ikke for tør.
Anret på brød med
salat, stegte æblestykker, ristede pinjekerner og flagesalt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin