Når man går en tur i byen Sarlat ved Dordogne-floden, kan man ikke undgå at bemærke den: duften af de confiterede ænder og gæs og de brasede kartofler.
4 store andelår
4 groft hakkede løg
2 laurbærblade
15-20 peberkorn
200 g andefedt
Andelårene gnides med salt og trækker natten over.
De anbringes i en gryde med løg, krydderier og andefedt.
Det hele snurrer under låg ved svag varme til lårene er møre.
Det tager ca. en time. Lårene lægges i en krukke eller et glas og dækkes med lagen fra gryden.
De skal nu stå koldt i to til fire uger for at trække smag.
Når de er klar, tages lårene op og lægges i ovnen i 15-20 minutter ved ca. 225ºC.
De skal være sprøde.
Serveres med råstegte kartoffelskiver, som tilberedes i andefedtet fra krukken, og grøn salat med valnødder.