Svampe frigiver rimelig meget væde, når du griller dem, så fidusen er at starte med at grille dem med lamelsiden nedad, til de er næsten møre. Vend dem så bare og dæk dem med tilberedt pynt, som bare skal varmes igennem.
Til 4 personer
450 g frisk bladspinat
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 spsk friskpresset citronsaft
8 store marksvampe af samme størrelse, aftørrede
2 tomater, skåret i tynde skiver
100 g Roquefort eller Danablu skåret i skiver
salt og friskkværnet sort peber
Fjern eventuelle store stilke fra spinaten og vask det grundigt i rigeligt koldt vand.
Ryst det overskydende vand af (eller giv det en tur i en salatslynge, hvis du har sådan en).
Varm 1 spsk af olivenolien op på en stor pande.
Tilsæt hvidløget og svits det i et par sekunder uden at lade det blive brunt.
Tilsæt spinaten og svits det over høj varme til det krøller sammen på bunden af panden. Tilsæt citronsaften og lidt krydderi og bland det godt sammen.
Hæld spinaten over i et dørslag og pres den overskydende væske ud.
Flyt over på et skærebræt og hak det groft.
Fjern stilkene fra svampene, pensl begge sider med lidt olivenolie og krydr godt med salt og peber.
Grill svampene med lamelsiden nedad over mellemvarme kul i 4 minutter.
Flyt dem hen til den forreste kant af grillen, vend dem og pynt hurtigt med spinaten, de hakkede tomater og blåskimmelosten.
Grill i 3-4 minutter mere, til spinaten er varm og osten er begyndt at smelte.
Spis det med det samme.