Logo

Savoykål med svampefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 savoykål
300 g kogt ris
200 g svampe
½ dl tamari
2,5 dl fløde

Grøntsagerne rengøres. Uden at ødelægge eller halvere savoykålet fjernes stokken mest mulig.
Kålen kommes i kogende vand. bladene løsner sig og tages straks op af vandet til afdrypning.
8 -10 store blade bruges til retten.
Svampene skives og svitses på en pande indtil vandet fra svampene er fordampet.
(Sidst i processen må man dog gerne hælde svampevandet fra, for ikke at svampene forsvinder helt).
Tamarien hældes over svampene på panden og koger op.
Fløden tilsættes og koger ligeledes op.
Svampesaucen blandes med de kogte ris og massen fyldes i de kogte savoykål blade, som rulles sammen og holdes på plads med en tandstikker (af træ).
Rullerne lægges i et ovnfast fad, og evt. rest af svampefyldet fordeles ovenpå rullerne.
Retten sættes i en 200ºC varm ovn i 10 min. inden den serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her