Logo

Oste med syltede pærer og sød svamperatatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vælg to-tre "yndlingsoste" og ser­ver med rugkiks eller andet godt brød.
 
400 g oste, 2-3 forskellige
Fx. Pecorino fra Italien, en blød gedeost fra Frankrig og en Rød Prima Donna fra Holland.
4 pærer
6 dl vand
1 dl Ouzo
3 dl sukker
1 vaniljestang
Saft af ½ citron
 
Syltede pærer:
Pærerne kan tilberedes i god tid, og resultatet bliver bedst, hvis pærerne er godt modne.
De syl­tede pærer er krydret med Ouzo, men Pernod kan også anvendes. Den blide lakridssmag giver en god kontrast til både svampe og ost.
 
Skræl pærerne og fjern kærnehu­set. Skær i grove både.
Kog en lage af vand og sukker.
Tilsæt pærestykker, vanilje, Ouzo og citron.
Lad pærerne simre en halv times tid. Afkøl i lagen.
 
Sød svamperatatouille:
Brug østershat eller Karl Johan til denne ratatouille.
 
2 håndfulde svampe
10 blom­mer
2 spsk honning
3 spsk koldpresset rapsolie
Kværnet sort peber
 
Rens svampene og pluk dem i mundrette stykker.
Udsten blom­merne og skær i grove både.
Opvarm olien og sauter svampe og blommer, til blommerne er "kogt" næsten ud.
Krydr med honning og kværnet sort peber.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.966 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her