1,2 kg poulard, 1 stk
500 g tomater
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
olie el. smør til stegning
2 ½ dl vand
250 g champignon
200 g perleløg
4 kæmperejer
1 spsk smør
4 æg
1 spsk smør
1 bdt glatbladet persille
½ bdt basilikum
Del poularden i 6 - 8 stykker og brun dem i fedtstof i en sauterpande el. stegegryde.
Skold, flå og udkern tomaterne. Hak dem groft og kom dem ved kyllingen.
Tilsæt vand, hvidløg, salt og peber og lad retten stege 45 min.
Rens champignoner og perleløg, og svits svampe og løg i fedtstof i 10 min. Krydr dem med citronsaft, salt og peber.
Sauter kæmperejerne i lidt fedtstof med citronsaft og evt. hvidløg.
Tag de færdigstegte kyllingestykker op af panden og indkog saucen.
Læg fjerkræstykkerne tilbage i saucen, tilsæt svampe og løg, og varm det hele godt igennem.
Smelt imens lidt smør på panden, pisk æggene let sammen med en gaffel, hæld det på panden og lad det stivne ved svag varme.
Hak persillen. Anret fjerkræragouten på et fad pyntet med rejer, røræg, basilikum og persille.