Fiskefileter steges bedst på grillen i aluform. De kan
krydres efter behag. Kan serveres med med salat og varmt brød eller bagte
kartofler ...
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 25 min. Ikke
fryseegnet
#
8 små torskefileter
100 g smør
2 citroner
1 bdt dild
salt, peber fra kværn
1-2 fed hvidløg
*
1. Gnid fileterne med salt og peber og lad dem trække i 10
min.
Skær citronerne i tynde skiver.
Lav en »bradepande« af et stort stykke folie.
Buk kanterne op og luk hjørnerne.
2. Læg folien på grillen med halvdelen af smørret i.
Læg fileterne og citronskiverne i formen.
Drys fintklippet dild over og evt. presset hvidløg.
Skær resten af smørret i tynde skiver, der fordeles på fileterne.
3. Steg fisken 12-15 min.
Smør den flere gange med fedtstoffet og vend den en enkelt
gang.
Træk forsigtigt folie-formen over på et stort skærebræt.
Server straks med salat og varmt brød eller bagte kartofler
til.
Bagte kartofler
Beregn 1 stor eller 2 mindre kartofler pr. person.
Vask og tør kartoflerne grundigt.
Pak dem ind i kraftig alufolie og læg dem ned i den
varme grill mellem gløderne.
Vend kartoflerne af og til.
De skal stege ca. 1 time alt afhængigt af størrelsen.
Ved serveringen skærer man et dybt kryds gennem folie
og kartoffel.
Klem lidt på kartoflerne fra begge ender, så de åbner
sig.
Kom en stor klat kryddersmør i åbningen - eller cremefraiche.