Fisk og skaldyr bliver ekstra lækkert, når det spidsteges.
Det skal krydres kraftigt.
Til 4 personer Marineringstid: ½ time Tilberedningstid:
ca. ½ time.
#
500 g tykke torskefileter
1 citron
peber fra kværn
2 spsk finthakket dild
4 skiver spegeskinke
2-3 spsk olie
Desuden:
2 dl langkornede ris
2 dl majskorn
1 lille ds muslinger naturel
*
1. Læg fiskefileterne i et fad.
Dryp med citronsaft og drys peber og dild over.
Stil fisken koldt.
2. Skær spegeskinken i mindre stykker.
3. Kog risene i 3½ dl letsaltet vand (det skal koge, når
risene hældes i).
Lad dem koge i 12 min.
Læg majsene oven på risen og over dem de afdryppede
muslinger.
Det må ikke røres ind i risene!
4. Tag gryden fra varmen og lad den stå i andre 12 minutter.
5. Skær torsken i tykke firkanter, der sættes på spid
skiftevis med spegeskinken.
Det pensles med olie og grilles 3-4 min. på hver side.
6. Ved serveringen blandes ris, majs og muslinger.
Læg det i bunden af et varmt fad og læg torskespiddene
ovenpå.
Der hører brød til.