Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 25 minutter. Stegetid: 6-8 minutter
Citron- og oreganodip:
1 ½ dl ekstra jomfruolivenolie
1 citron, kun saften
½ dl kogende vand
2 fed hvidløg, knust
1 tsk tørret oregano
2 spsk hakket frisk persille
Rejer i saltskorpe:
500 g store, hele rå rejer
3 spsk olivenolie
65 g havsalt
A. Citron- og oreganodip: Pisk ekstra jomfruolivenolie, citronsaft og kogende vand sammen.
Rør hvidløg, oregano og persille i og lad saucen trække i 20 min.
B. Skær imens et snit ned langs ryggen af rejerne med en skarp kniv og fjern tarmstrengene, men lad være med at pille rejerne.
C. Kom rejerne i en stor skål og vend dem i olivenolien, så de får olie på alle sider.
Hæld salt ved og vend rejerne i det, så de bliver dækket overalt.
Sæt rejerne på træspid, 2 eller 3 på hvert, så er de nemmere at vende, mens de grilles.
D. Grill rejerne direkte over middel varme i 6-8 min., til de er gennemstegte. Vend dem en gang under stegningen.
Server rejerne varme med citron- og oreganodip til.