Sliders er et amerikansk begreb for små burgere serveret med
forskelligt fyld. Man får typisk tre sliders til et stort måltid. - se
opskrifterne her.
Små burgere er gode for både de små, der ellers ikke kan
spise en hel almindelig burger, og for de voksne, der ikke kan spise to, men
hvor en er for lidt.
Arbejdstid: 1 time. Hævetid: ca. 1 time. Bage/stegetid: 15
min.
#
16 miniburgerboller:
25 g gær
4 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
650 g hvedemel
Pensling og drys:
1 æg
2-3 spsk sesamfrø
Fyld til 8 miniburgere:
400 g hakket oksekød 8-10%
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
2 dl tomatketchup
1 bakke små salatblade
1-2 avocado
½ agurk
16 tandstikkere
16 små tomater
*
Smuldr gæren ud i en blanding af vand og olie.
Pisk det sammen med salt og sukker.
Tilsæt gradvist mel, og rør, til dejen kan æltes.
Ælt dejen blank og smidig, og lad den hæve tildækket i 30
min.
Form dejen til 16 små boller.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve
i 30 min.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
Bag bollerne i ca. 10 min ved 225 °C.
Afkøl på en bagerist.
Form kødet til 8 små flade hakkebøffer.
Brun dem i en blanding af smør og olie, og krydr med salt og
peber.
Skru ned, og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side, til de
er gennemstegte.
Flæk lune boller, og smør dem med ketchup.
Fyld med salatblade, bøffer og skiver af avocado og agurk.
Saml med en tandstikker, og sæt en tomat på toppen af hver
burger.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin