Tro det eller lad være, men anaheim chilier er faktisk ikke meget stærkere end en gennemsnitlig grøn peber, og de bliver dejligt søde, når de bliver tilberedt - ligesom en peberfrugt. Disse chilier er fyldt med blød gedeost, men en hårdere gedeost eller almindelig cheddar er lige så godt. Du skal bare skære den hårde ost til 10 cm lange og 1 cm brede pinde. Da de lokale på Jamaica smagte disse chilier, sagde de, "De chilier her, man, smager godt". Til 4 personer.
8 store anaheimchilier
100-175 g blød gedeost
½ spsk olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
Grill chilierne over halvvarme kul i 10-15 minutter, mens de vendes en gang i mellem, indtil skindet bobler og bliver sort, og kødet bliver blødt.
Flyt dem fra grillen og lad dem køle lidt ned.
Skrab så skindet forsigtigt af med en lille skarp kniv.
Skær chilierne op på langs i den ene side og fjern frøene og membranerne med en tsk
Spred et par spsk ost på midten af hver chili og luk dem sammen igen.
Pensl chiliernes yderside med lidt mere olie, krydder dem med salt og peber og læg dem på grillen igen.
Grill dem et par minutter mere på hver side, indtil de er varmet igennem og osten er smeltet.
Server dem med det samme, eventuelt med noget friskt brød med skorpe.