#
¼ liter madlavningsfløde 18%
75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
½ liter vaniljeflødeis
5 knuste makroner (ca. 25 g)
4 spsk finthakkede hasselnøddekerner
8 syltede minipærer med stilk fra en dåse på (ca. 820 g)
*
Bring fløden i kog i en tykbundet gryde og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
Tag gryden af varmen og kom chokoladen i og rør til chokoladen er smeltet.
Varm atter chokoladesaucen op ved jævn varme og under omrøring.
Skær isen i 4 tykke skiver og hver skive i to trekanter.
Bland makroner og nødder i en dyb tallerken.
Vend halvdelen af is-trekanterne i makronblandingen.
Anret chokoladesauce, is og pærer på portionstallerkener og server resten af den varme chokoladesauce til.
Fryseegnet: Ja, chokoladesaucen