Kødet er marineret med chili og lime før det er sat på spyd
med sød mango og friske rødløg; Tilbehør er en lækker kålsalat smagt til med
honning og sennep.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 30
min. Stegetid: 10 min.
#
1-2 afpudsede svinemørbrad (i alt 500-600 g)
2 store rødløg
1 mango
1 spsk olie
Marinade:
2 spsk limesaft
1 spsk farin
1 fed hvidløg
½ tsk knust chili
salt
Broccoli-slaw:
500 g broccoli
½ rødt spidskål
250 g gulerødder
3 spsk æblevineddike
2 spsk honning
2 spsk vand
1 spsk olie
2 tsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør:
rugbrød eller lyst brød
frisk koriander
*
Skær kødet i 12-16 lige tykke skiver, og læg dem i en
frysepose.
Rør marinaden sammen, hæld den i posen, og luk til.
Vend rundt, så marinaden bliver fordelt på kødet, og lad det
marinere i 30 min ved stuetemperatur eller i køleskab i 3 timer.
Rens broccolien og riv den groft.
Skyl spidskålen, og skær den i både uden stok.
Snit dem meget fint evt. på en mandolin.
Skrub eller skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Pisk vineddike sammen med honning, vand, olie og sennep, og
smag til med salt og peber.
Vend grønsagerne grundigt med dressingen, og lad salaten
trække i mindst 20 min.
Skær mangoen igennem på hver side af den flade sten.
Del hvert mangostykke igennem på langs, og skær skrællen af.
Skær frugtkødet i mindre stykker.
Pil rødløgene og skær dem i både.
Træk det marinerede kød på spid sammen med mango og rødløg,
og pensl med olie.
Steg spiddene på en varm grill eller grillpande i 4-5 min på
hver side - 8-10 min i alt.
Grill også brødet.
Server spiddene med broccoli-slaw, grillet brød og drys med
frisk koriander.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin