1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 dåse flåede tomater
70 g tomatpuré
½ dl vand
2 laurbærblade
2 tsk rosmarin
salt
peber
½ kg hakket lammekød
1 æg
1 spsk hvedemel
1 løg
2 fed hvidløg
bredbladet persille
1 aubergine
1 æg
50 g rasp
Skær løget i ringe og steg det i olien sammen med presset hvidløg.
Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, vand, laurbærblade og rosmarin.
Kog saucen ved svag varme i ca. 15 min.
Tag laurbærbladene op og afkøl saucen.
Rør kødet sammen med æg og hvedemel.
Tilsæt hakket løg, presset hvidløg og bredbladet persille.
Form kødet til ovale frikadeller og kom dem på grillspid.
Grill lammefrikadellerne til kødet er mørt.
Skær auberginen i skiver , drys med salt og lad dem trække i ½ time.
Skyl dem fri for salt og tør dem godt.
Vend dem i sammenpisket æg og rasp og steg dem til de er gyldne.
Server lammefrikadellerne med de panerede auberginer og tomatsauce.
Tips:Grill evt. lange tyrkiske grønne pebre (ikke stærke) og nogle store champignons til – det er bare lækkert