450 g lammefilet
2 store fed hvidløg knuste
1 skalotteløg hakket fint
1 ½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt allehånde
¼ tsk tørret oregano
1 citron kun saften
2 spsk olivenolie
1 tsk pure af soltørrede tomater
salt, friskkværnet sort peber
olie til pensling
Citron-tahinisauce
1 stort fed hvidløg knust
7 spsk tahini
1 citron kun saften
Kom hvidløg, skalotteløg, stødt koriander, spidskommen, allehånde, oregano,
2 spsk af citronsaften, olivenolie, pure samt salt og peber i en blender
eller lille foodprocessor og blend det til en tyk pure.
Skrab pureen ud i en stor skål.
Puds lammekødet af og skær det i 4 cm. store tern.
Kom kødternene ned i pureen og vend dem, til de er dækket på alle sider.
Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer.
Bruges træ- eller bambusspid, skal 4 lægges i blød i koldt vand mindst ½ time.
Lav saucen imens.
Kom hvidløg, tahini og citronsaft i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
Pisk ¾ dl vand i og tilsæt salt og peber.
Dæk saucen til og lad den trække i mindst ½ time, så smagen kan udvikle sig.
Sæt lammekødet på de 4 spid og drys med lidt salt og peber.
Grill kødet direkte over middel varme i 8-10 minutter, til det er mørt, men en anelse lyserødt indeni.
Vend kødet en gang under stegningen.
Serveres straks med citron-tahinisauce og citronbåde til.