En dejlig sommerlig menu, hvor du kan lave både den kolde suppe og salaten klar, inden gæsterne kommer. Desserten kan fx være en kærnemælksfromage med sommerbær.
Arbejdstid: 30 min.
+ tid til optænding. Marinering: 2-3 timer. Koge-/grilltid ca. 30 min. 4 personer
# Ingredienser til Grillet lam med salat og
bønner:
600 g lammemørbrad
Marinade: 1 citron
2 fed hvidløg
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
lidt olie til
grillen
Salat:
1 kg nye kartofler
250 g grønne bønner
1 grønt salathoved
1 bundt forårsløg
2-3 spsk ekstra olie
1 bundt bredbladet
persille
1 spsk citronsaft
Tilbehør: citron
*
Sådan laves Grillet
lam med salat og bønner:
Afpuds kødet for
sener og læg det i en frysepose med citronsaft, knust hvidløg, salt og peber.
Luk posen og lad kødet marinere i 2-3 timer i køleskabet.
Skrub kartoflerne
rene og kog dem 15-20 min. i velsaltet vand, til de er tilpas møre.
Rens bønnerne og kog
dem med kartoflerne de sidste 3-4 min.
Hæld vandet fra,
skyl med koldt vand og lad dem dryppe af.
SKÆR de kogte
kartofler i både.
Bland dem med
salatblade, bønner, fintsnittet forårsløg og en dressing af olie, persille og
citronsaft.
Smag til med salt og
peber.
Tænd grillen mindst ½
time før brug.
Overfladen på
grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før man kan grille.
Pensl grillristen
med olie.
Dup kødet tørt med
køkkenrulle, pensl med olie og læg det på den varme grill.
Steg ved høj varme,
til kødet er brunet på alle sider.
Ryk risten op og
steg videre i 4-5 min., til kødet er svagt rosa.
Server kødet med
salat og citronbåde.
Forretten kan fx
være Kold agurkesuppe med rejer
og desserten Kærnemælksfromage med bær - sommerbær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------