Præsenter familien for denne møre og delikate lammesteg, ved
en specie/lejlighed. Den benfri lammesteg passer sig selv i ovnen. Mad til
mange.
• Puds kødet godt af, for at skære ned på fedtet.
• Lammekøllen er et af de møreste stykker på lammet.
Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 1-1½ time. 10 Portioner
# Råvarer til Lammesteg himmelsk
1 benfri lammekølle à 2,5 kg
4 fed hvidløg
½ dl usødet fransk sennep
2 spsk tørret rosmarin
salt
1 spsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver.
Anvend en lille skarp kniv, til at stikke små huller i
stegen.
Stik hvidløgsskiverne ind i stegen (se Tips & råd).
2 Gnid stegen med sennep.
Krydr stegen med rosmarin, salt og peber.
Pak stegen i plastfolie og lad den stå på køl i 30 min.
3 Sæt ovnen på 175 °C.
Læg lammestegen på en rist og sæt en plade under.
Stik et stegetermometer ind, så den når ind til midten af
stegen.
Sæt stegen i ovnen og steg til termometeret viser 70 °C, 1-1½
time.
4 Tag lammekøllen ud og placer den på et skærebræt.
Lad den stå i 10 min.
Hæld skyen i en saucekande.
Skær stegen i skiver og anret den fint på et serveringsfad.
Server med skyen til.
Tips & råd
Stik hvidløget ind i snit i lammekøllen.
Hvidløgsaromaen trænger ind i kødet og det får en herlig
smag.
VARIATION
Anvend lammekoteletter i stedet for steg, så bliver
tilberedningstiden kortere.
Erstat stegen med 10 koteletter à 150 g.
Hak hvidløget og bland sennep, rosmarin, peber, salt og
hvidløg i en skål.
Læg koteletterne i og vend dem så de dækkes af marinaden.
Dæk til og køl i 30 min.
Tænd for grillen. og læg lammekoteletterne på en plade,
dækket med rist eller folie.
Grill ca. 8 cm fra varmen, 4 min. på hver side.
__________________________________