4 laksekoteletter (a 150-200 g)
4 laurbærblade
saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 stort bundt krydderurter fx.: 6-7 stilke persille, dild, pimpinelle, brøndkarse, hjulkrone og syre, ½ bundt purløg og ½ håndfuld kørvel.
2 forårsløg
2 ½ dl cremefraiche (9%)
4 spsk cremefraiche (38%)
1 tsk medium stærk sennep
et par dryp citronsaft
Først lægger du koteletterne ved siden af hinanden på en tallerken og lægger laurbærbladene på.
Bland så citronsaft og olie, skræl hvidløget, og skær det i skiver, som røres i oliemarinaden.
Pensl fisken med marinaden, og lad den stå og trække tildækket i køleskabet i 1 time.
Så hakkes krydderurterne fint og skær forårsløgene i fine snitter,
efter de grove dele er skåret væk.
Rør syrnet fløde og cremefraiche sammen, og vend krydderurterne og forårsløg i.
Smag til med salt og peber, sennep og citronsaft, og sæt det koldt, indtil det skal serveres.
Når tiden er inde, tages laksekoteletterne ud af køleskabet, fjern
laurbærbladene og krydr fisken med peber.
Steg derpå koteletterne på grill cirka 4-6 minutter på hver side, alt efter skivernes tykkelse.
Krydr dem til slut med salt, og servér dem med kryddersaucen.
Hertil passer en frisk grøn salat og nye pillekartofler
Tips: I stedet for laksekoteletter kan man også grille laksesteaks eller
skiver af en anden fisk, der er fast i kødet. Har man ingen grill, kan
fisken steges på en tykbundet pande.
Hvis det skal gå stærkt, kan man nøjes med at bruge dybfrosne
krydderurter og blot tilsætte frisk persille og dild. Man kan også blande nogle enebær i, hvad der giver en særlig pikant hvidløgsaroma.