Logo

Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g laksefilet, 4 stk
1 kg nye kogte kartofler
1 bdt letkogte friske grønne asparges
Skal og saft fra 2 limefrugter
saften af 1 citron
saften af en appelsin
1 dl olie
4 spsk Xing Fu soyasauce
350 g røgeost uden kommen
1.5 dl Engholm Fraiche 9%
salt
peber
hakket purløg

Marinade Skal og saft limefrugter, citron, appelsin røres sammen med olie og soyasauce. Røgeost-dip-sauce Røgeost røres med cremefraiche og smages til med salt, peber og hakket purløg. Laksen marineres ½-1 time i køleskabet. Grillen pensles med olie, inden fisken kommes på. Grillen skal være godt varm, og fisken skal ligge med skindsiden nedad. Efter ca. 5 min. vendes fisken forsigtigt og grilles ca. 5 min. yderligere. Laksen er færdig, når kødet er fast. Laksen anrettes med skindsiden nedad. Server dampende varme nykogte kartofler og grønne asparges til. Den marinerede laks kan ligeledes pensles med olie og lægges i et ovnfast fad, med skindsiden nedad. Bages i ovnen ved 200° C i 10-15 min. til den er fast i kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her