4 portionsstykker fersk laks
2 spsk olivenolie
½ lime, saften heraf
4 dl parboiled ris
1 bakkesolsikkespirer
100 g smuttede mandler
1 storgulerod
100 g sukkerærter, evt. frosne
2 pladernori-tang
5 spsk olivenolie
1 lime, saften heraf
2 tsk salt
peber
Kog risene løse efter anvisningen på posen og lad dem køle af. Rist mandlerne lysebrune på en tør pande og lad dem køle af. Sukkerærterne blancheres i 2 min. Guleroden skrælles og skæres i julienne (tændstiktynde strimler). Tangpladerne klippes i tynde strimler med en saks.
Olie, salt, peber og limesaft piskes sammen til en dressing og blandes i de lune ris. Bland gulerodsstrimler,sukkerærter, tang, spirer og mandler i rissalaten. Lad den marinere, gerne mindst en halv time.
Laksestykkerne lægges i et ovnfast fad og pensles med en marinade af olivenolie og limesaft. Laksestykkerne grilles under ovnens grill (eller på havegrill) i 6-10 min. efter størrelse. Drys med salt.
Laksen serveres med rissalaten og japansk syltet ingefær i små bunker på tallerknen. Sojasauce serveres separat.