Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 15-20 min. Ikke fryse-egnet.
(4 personer)
godt 1 kg benfri rå laks med skind
3 spsk olie
2-3 tsk groft salt
Krydderurtesauce:
3 dl fiskebouillon
2 dl hvidvin
2 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
2 æggeblommer
3 spsk klippet dild
2 spsk fintklippet
purløg
salt og peber
Tilbehør:
nye kartofler
grønsager
Begynd med saucen:
Kom vin og bouillon i en gryde og bring det i kog.
Jævn det med hvedemel udrørt i lidt bouillon.
Pisk fløde og æggeblommer sammen og pisk det i.
Varm det til nærheden af kogepunktet, mens der røres.
Bland krydderurterne i og krydr med salt og peber.
Gnid laksestykket med olie og salt og læg det med skindsiden nedad på grillristen, ca. 20 cm fra glødelaget.
Steg fisken 15-20 min.
Tag forsigtigt laksen over på et spækkebræt og lad den hvile ganske kort, før der skæres af den.
Server krydderurtesaucen til sammen med nye kartofler og grønsager.