4 portionsstykker fersk laks
2 spsk olivenolie
saften af ½ lime
4 dl parboiled ris
1 bakke solsikkespirer
100 g smuttede mandler
1 stor gulerod
100 g sukkerærter evt. frosne
2 plader nori-tang
5 spsk olivenolie
saften af 1 lime
2 tsk salt
peber
Tilbehør:
japansk syltet ingefær
soyasauce
Kog risene løse efter anvisningen på posen og lad dem køle af.
Rist mandlerne lysebrune på en tør pande og lad dem køle af.
Sukkerærterne blancheres i 2 min.
Guleroden skrælles og skæres i julienne (tændstiktynde strimler). Tangpladerne klippes i tynde strimler med en saks.
Olie, salt, peber og limesaft piskes sammen til en dressing og blandes i de lune ris.
Bland gulerodsstrimler, sukkerærter, tang, spirer og mandler i rissalaten.
Lad den marinere, gerne mindst en halv time.
Laksestykkerne lægges i et ovnfast fad og pensles med en marinade af olivenolie og limesaft.
Laksestykkerne grilles under ovnens grill eller på havegrill i 6-10 min. efter størrelse. Drys med salt.
Laksen serveres med rissalaten og japansk syltet ingefær i små bunker på tallerkenen. soyasauce serveres separat.