6-9 stk ferske kyllingeunderlår
2 tsk tørrede enebær
½ dl olivenolie
1 tsk salt
peber
salvieblade 2-4 pr. lår
1 pk. bacon i skiver
Bønnesalat:
200 g hvide bønner
2 fed finthakkede hvidløg
¼ dl olivenolie
¼ dl hvid balsamico
100 g hakket Bon Appetit
olivenblanding u/sten
1-2 rødløg i meget smalle både
400 g små tomater
1 bdt hakket bredbladet persille
Tilbehør: Pane di Matera fra Specialbageren
Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over.
Kassér vandet og kog dem ca. 35 minutter i letsaltet vand.
Træk skindet på kyllingelårene tilbage.
Knus enebærrene med en morter og rør dem sammen med olivenolie, salt og peber.
Pensl kyllingelårene med krydderolien og træk skindet på plads.
Læg nogle salvieblade på hvert lår og sno en skive bacon omkring.
Grill kyllingelårene ca. 45 minutter i god afstand til kullene eller grill dem indirekte i en kuglegrill.
Vend kyllingelårene jævnligt og pas på de ikke bliver brændte.
Pisk hvidløg, olivenolie og balsamico sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over de kogte afdryppede bønner og lad det trække, til de er helt kolde.
Tilsæt oliven, rødløg, kvarte eller halve tomater samt persille og
lad salaten trække yderligere i 30 minutter.
Servér salaten til kyllingelårene sammen med lunt brød.
Tips: Kyllingelårene kan selvfølgelig også steges i ovnen.
Læg dem på en rist over en bradepande, så fedtet kan dryppe fra og steg dem ca. 45 minutter ved 200°C.