(på billedet vises også Poussin med urtefyld - se dette)
1 stor aubergine
5 modne tomater
2 skalotteløg
ca. 2 cl balsamico vinaigre
4 cl olivenolie + olie til brød og pensling
1 bdt persille, basilikum
1 fed hvidløg + 2 fed til bordet
salt og peber
lidt citronsaft
A. Auberginen skæres i skiver af ca. 2 cm tykkelse, dryppes med lidt citron, pensles med lidt olivenolie, krydres med salt og peber, steges ca. 2 min. på hver side.
B. Tomatvinaigrette:
Tomaterne befries for skind og kerner, hakkes groft med kniv, løg hakkes fint.
Det sauteres med 1 fed knust hvidløg i olien, smages til med vinaigren, salt og peber. Serveres kold med de friske hakkede krydderurter.
C. Hvidløgsbrød: flûtes skæres igennem og deles i stykker af 10 cm.
Pensles med olivenolie og hvidløg, tørres (næsten) i ovn.
Vin: For eksempel en hvid Cassis.