Logo

Grillede scampi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede scampi

Brug direkte grillning ved middel temperatur

Forberedelse: 15 minutter Grilltid: 4-5 minutter

 

32 rå scampi (kæmperejer), upillede (se Tips)

sojasauce-dip (se opskrift)

 

Læg en hel del satay-pinde (grillspid af træ) i vand i mindst en halv time før brug.

Brug to grillspid til hvert spid og træk scampierne på (se billedet).

Grill scampispiddene på begge sider over tilpas stærk varme til scampierne har skiftet farve - Det går hurtigt.

Pensl sojasaucen på scampierne i løbet af det sidste halve minut de grilles.

Det er vigtigt ikke at pensle for tidligt, for den søde sauce bliver let brændt.

Server scampispiddene med resten af saucen til - og jasmin- eller basmatiris hvis du vil have en smagsoplevelse mere i retning af en middag.

 

Tips:

Upillede scampi: Det er vanskeligt at grille pillede scampi fordi de så hurtigt brænder på (og tørrer ud). Du kan også grille scampi med skallen på. Et godt trick er at tage en saks og klippe langs ryggen. Så bliver rejerne meget lettere at pille når du skal spise dem. Marinaden eller i dette tilfælde saucen til pensling sætter sig fast på skallen og så på fingrene mens du piller rejerne. Det er tilladt at sutte på fingrene under måltidet for at få endnu mere af den gode smag.

 

Et tips mere:

De fleste typer scampi i forretningerne kommer fra østen. Kvaliteten varierer. De friske store scampier som du finder i fiskedisken i supermarkedet, har næsten altid været frosset ned. Det er bedst at købe scampi fra frysedisken og selv tø dem op.

 

Et godt tips:

er at teste scampi fra forskellige forretninger for at finde frem til de bedste. Køb aldrig pillede, rensede scampi. De allerbedste er dem der er frosset inde i en blok is. Hvis ikke du skal bruge alle scampierne på en gang, så læg isblokken under rindende koldt vand. Tag scampierne op en efter en mens isen smelter. Når du har nok, kan du pakke resten af isen ind i plastfolie og lægge den tilbage i fryseren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her